Uitvoering door “Sing for Fun”.

Op zaterdag 23 november trad het koor “Sing for Fun” op in het restaurant van de Meander.

Een omvangrijk koor bijgestaan door een 8 koppig combo verzorgde een breed scala aan liedjes.

Het repertoire omvatte naast populaire Nederlandse meezingers,ook vele Franse en Engelstalige nummers.

Dit alles onder de kundige leiding van de dirigente Marjan Horst.

 

We mochten ons verheugen op een grote toeloop van bewoners,familie en omwonende,hetgeen een gezellige drukte creëerde.

Tot aan de pauze verliep alles gladjes,maar helaas gebeurde bij het verlaten van het podium voor een korte onderbreking een spijtig ongeluk.

Een van de dames tuimelde achterover van het podium en moest per ambulance worden afgevoerd.

Het een en ander nam de nodige tijd in beslag.

Ondanks dit tragische voorval,liet het koor zich niet weerhouden om het tweede gedeelte na de pauze in verkorte vorm voort te zetten.

Hulde aan hen,dat zij ondanks deze tegenslag toch het programma wilden afmaken.

Het nare incident werd voor even vergeten en werd er weer dapper meegezongen.

In de loop van deze week kwam ons ter ore ,dat de ongelukkige mevrouw een gecompliceerde heupfractuur heeft opgelopen.Afgelopen maandag is ze geopereerd en de verwachting is dat zij voor een jaar bezig zal zijn aan revalidatie.

Wij wensen haar dan ook veel sterkte en een voorspoedig herstel.Als kleine troost hebben de Vrienden van de Meander een mooi boeket laten bezorgen bij deze pechvogel.

 

 

 

Herfstmarkt 2019

Zaterdag 2 november werd er voor de derde opeenvolgende maal de Herftmarkt gehouden in woon en zorgcentum de Meander in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Het publiek bestaande uit bewoners en familie, maar gelukkig ook mensen vanuit de buurt bezocht het jaarlijkse evenement.

 

Een breed assortiment aan sieraden tot gezonde groenten en vitaminen ,chocolade,taart en speculaas, en nog veel meer werd door de kraamhouders aangeboden.

Naast al de goed gevulde kraampjes ,zorgde twee vrijwilligsters voor de catering.

In de soosruimte was naast wat kraampjes een gezellig zitje ingericht,alwaar de bezoekers van de markt zich te goed konden doen aan koffie met iets lekkers of een lekkere kom snert met roggebrood en spek.

Aan het eind van de dag hadden beide dames volgen hun zeggen,geen voeten meer over van het staan en verheugden zij zich op een rustige zaterdagavond om bij te komen van hun drukke arbeid

Ook dit jaar stelde de plaatselijke slager Teus den Toom weer belangeloos twintig liter goed gevulde snert en ruim voldoende Katenspek voor op het roggebrood ter beschikking.

De consumpties werden aangeboden voor een klein prijsje ,waarvan de opbrengst weer ten goede komt aan de kas van de Stichting Vrienden van de Meander.

De Stichting heeft ten doel om het verblijf voor de bewoners wat te veraangenamen,middels muziekuitvoeringen,de jaarlijkse haringparty,een presentje met St.Nicolaas en nog diverse andere activiteiten.

De de opbrengst van de Herfstmarkt,bijdragen van sponsoren en donateurs maakt het mogelijk om de kers op de taart te vormen.

Voor de continuïteit van de stichting zijn sponsoren en donateurs dan ook van harte welkom.

The Golden Oldies

 

 

Zaterdag 14 september 2019

The Golden Oldies
Afgelopen zaterdagmiddag vond er een waar feestje plaats in het restaurant van de Meander. Verantwoordelijk hiervoor waren de dames van het zangduo “The Golden Oldies”. De dames brachten een uitgebreide medley van nummers uit lang vervlogen tijden en van wat recentere datum. Er kwamen bekende nummers van vaderlandse artiesten voorbij,zoals Brandend Zand van Anneke Grönloh of Kom van Dat Dak Af van Peter Koelewijn om maar wat te noemen. Maar ook van Herman Emmink,Rob de Nijs en Willeke Alberti en vele andere uit de Nederlandse muziek. Daarnaast werd er ook aan buitenlandse coryfeeën aandacht besteed zoals Bing Crosby,The Beatles(Yesterday) en last but not least, het jeugd idool van menig meisje van toen n.l. Elvis Presley. Het bracht zichtbaar fijne herinneringen terug en er werd dan ook volop meegezongen en geneuried. Het gehele programma werd op een gezellige manier aan één geregen door een gezellig praatje met de bewoners of een korte anekdote. Het hele optreden bestond uit twee maal drie kwartier,onderbroken door een pauze waar het gebruikelijke advocaatje met slagroom niet ontbrak. De middag is omgevlogen en het had voor het publiek best nog wel door mogen gaan.Maar helaas aan alles komt een eind en dus ook aan dit gezellig samenzijn. De dames sloten hun optreden heel toepasselijk af met Vera Lynn’s evergreen “We’ll Meet Again”. En dat geldt zeker voor bewoners enerzijds en The Golden Oldies anderzijds,die voor een onvergetelijke middag zorgden.

Voor een impressie van het repertoire  klik de volgende link:https://www.youtube.com/watch?v=9UjPjX0xSg4

De IJsbeertjes

Zaterdag 17 augustus maakte de ijscoman,voor alweer het derde opvolgende jaar op rij,zijn opwachting in de Meander.

Cliënten van zorg,zorghotel ,kleinschaligwonen,aangevuld met enkele  bewoners van de appartementen aan de Boslaan en Bospolderstraat,kwamen goed vertegenwoordigt af op het jaarlijkse  ijsfestijn.

Buiten deed het allerminst zomers aan en af toe stortregende het,maar dat mocht de pret niet drukken.

Binnen zitten we droog en dan gaat een heerlijk ijsje er toch wel in.

Men liet zich de vele verschillende varianten ambachtelijk Italiaans ijs dan ook goed smaken.

Er was keus genoeg ,wel geteld 12 smaken zoals pistache,citroen ,stracciatella en aardbei en nog diverse andere en naar wens afgetopt met een dot slagroom.

Het ging erin als koek en menigeen liet het niet bij één hoorntje of cupje,maar melde zich graag voor een tweede.

Het zou mij dan ook niet verbazen als het avondeten om 5 uur vanmiddag wat minder aftrek zal hebben gehad.

Maar het belangrijkste van deze dag was toch wel;dat de mensen buiten het heerlijke ijsje,een hele gezellige middag met elkaar hebben gehad.

Kortom kunnen we concluderen dat deze happening volgend jaar weer mag terugkeren op de agenda.

 

 

Haring in het land,dokter aan de kant.

Een oud gezegde ,maar ze paste goed bij de inmiddels traditionele Haring Party.

Afgelopen vrijdag 12 juli was het weer zover.

De bewoners en personeel van de Meander ,gaven ruim gevolg aan de uitnodiging om een lekker harinkje te komen happen.

Voor hen die het niet zo hebben op dit zeebanket ,was er gelukkig ook nog keus uit heerlijke kibbeling en een zalmsalade.

En natuurlijk om de vis te laten zwemmen ,kon men zich ook te goed doen aan een wijntje of een sapje.

Natuurlijk genoot iedereen van de traktaties,maar het belangrijkste is ook nu weer het gezellig samenzijn.

Nou dat is zeker gelukt,mede door de aanwezige vrijwilligers.

 

 

Shantykoor ’t Kraaiennest.

Zaterdagmiddag 18 mei 2019 was het in het restaurant van de Meander een drukte van belang.Meer dan honderd bewoners,familie en omwonenden,wisten de weg naar het optreden  te vinden.

Deze werd verzorgd door Shantykoor ’t Kraaiennest uit Zevenhuizen,De groep bestaat uit enkel mannen,doch vandaag was het orkest versterkt  met één dame.Zij bespeelde op verdienstelijke wijze de panfluit.

Het koor bracht een uitgebreid repertoire aan zeemansliederen ten gehoren,hetgeen een overweldigend succes was.Er werd door het publiek naar hartenlust meegezongen en gedeind.

De voorstelling nam ruim twee uur in beslag,onderbroken door een korte pauze waarin door het koor de keel werd gesmeerd met een pilsje.Ondertussen werd het publiek getrakteerd op vruchtensap,maar in de meeste gevallen toch het geliefde advocaatje met slagroom.

Na de pauze ging het weer met hernieuwde energie  verder en het had voor menigeen nog veel langer mogen duren.Helaas komt aan alles een eind maar we zetten het koor in ieder geval voor volgend jaar weer op de agenda.

Een leuke bijkomstigheid was dat het spaarvarken,bestemd voor een kleine bijdrage door bezoekers,ruimhartig werd bedacht.

Pasen 2019

Op vrijdag 19 april werden weer de traditionele Paas attenties rond gedeeld.

Bewoners van de afdelingen Zorg,Zorghotel en Kleinschalig Wonen,inclusief het aanwezige personeel werden verrast met een doosje  heerlijke chocolaatjes.

Vanzelf werden ook de bewoners van de dagopvang in de Vlindertuin niet overgeslagen en ook zij deelden mee in de  verwennerij.

Voor het personeel van de thuiszorg werd een ruim gevulde emmer paaseitjes op hun kantoor geplaatst.

En voor een ieder ander die vergeten zou kunnen zijn ,werd er op de balie van de receptie een vaas vol eitjes neergezet om van te snoepen.

Het leverde weer tal van blij verraste gezichten op en in combinatie met het uitzonderlijke zonnige Paas weekend ,kan Pasen 2019 niet meer stuk.

De Gebekte Wijffies 2019

Op zaterdag  9 maart j.l. trad het Goudse dameskoor “De Gebekte Wijffies”voor de tweede keer op in de Meander .

Hun opreden van een jaar terug was een groot succes en en zorgde dit jaar voor een volle zaal met een verwachtingsvol publiek.

Deze werd niet teleurgesteld.Het koor onder leiding van dirigente Marie-Louisse Neleman en begeleid door accordeon,banjo en  slagwerk bracht een breed scala aan smartlappen ten gehore.

Voor veel mensen  in de zaal bekende nummers als Klein Café Aan De Haven,De Clown en Mandoline In Nicosia en nog vele andere werden naar hartelust meegezongen.

Dit alles resulteerde in een massa droge kelen,die in de pauze werden gesmeerd met een sapje,maar in de meeste gevallen  door een advocaatje met slagroom.Om na de onderbreking er weer eens goed tegenaan te gaan.

Kortom we kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagde middag ,die voor velen een vervolg mag krijgen.

Optreden van de Diva op 30 Oktober 2014 in de Meander

Een terugblik.

 

Op donderdag 30 oktober is er een optreden geweest van Diva Dichtbij.

Dit optreden vond plaats op de vier huiskamers van Kleinschalig Wonen

Diva Carla kwam op iedere huiskamer ongeveer een half uur optreden. Zij zong diverse soorten liederen zoals:.

klassieke liederen, opera- en operette -aria’s, het Ave Maria, Engelse musicalsongs en Nederlandse luisterliedjes.

 20141030_133115

 

Wat was dát mooi! Wat heeft ze prachtig gezongen!

De persoonlijke aandacht van Carla was bijzonder.

Het oogcontact, een kleine aanraking of een dans raakte menig hart.

Bij de bewoners kwamen allerlei herinneringen boven.

Het waren super mooie momenten, heel bijzonder en ontroerend, met een lach en een traan.  Dit optreden is mogelijk gemaakt door de Vrienden van De Meander.

Heel erg bedankt hiervoor, namens alle bewoners van IJsselkade en Kanaallaan en de medewerkers.

Marian Roseboom  (woonbegeleider)

 

20141030_142211-.jpg.1000x1000_q85

 

Diva’s Dichtbij
Zingen van mens tot mens
Diva Dichtbij biedt langdurig zieken die niet meer zelf naar het theater kunnen, momenten van verlichting.
Dat doen we met  kleinschalige, intieme, optredens, bijvoorbeeld in de huiskamer van een verpleeghuis of letterlijk ‘aan het bed’.
Met professionele zang en oprechte aandacht leggen we contact ‘van mens tot mens’.
Deze persoonlijke ontmoetingen zijn van onschatbare waarde: mensen voelen verlichting en ervaren weer dat zij meer zijn dan hun ziekte.

P1040879-.jpg.1000x1000_q85

 

Nog even wat over de Diva zelf.

Carla Oudshoorn

 

Mezzosopraan met warme volle klank

Van zo dichtbij ervaren dat je mensen raakt met je stem is fantastisch. En het is elke keer weer een mooie uitdaging om tóch die ene blik te vangen of een reactie te ontlokken.

Optredens    · west- en midden-Nederland

Repertoire · klassieke liederen · opera- en operette-aria’s · Ave Maria · Engelse musicalsongs · Nederlandse luisterliedjes

 Uitstraling · blij en open · ondeugend

Achtergrond · Diva Dichtbij sinds 2013 ·

studeerde musicaltheater in Tilburg ·

studeerde klassieke zang en   operaklas aan het conservatorium   van Utrecht ·

zong in het koor van de nationale   Reisopera · zingt bij uitvaarten en bruiloften

P1040960-.jpg.1000x1000_q85

Paas attentie

17 April jongstleden hebben de Vrienden in samenwerking met J.P. Hoogendoorn V.O.F alle bewoners een mooie paas attentie doen toekomen.

Een mooie uitdeeldoos vol met heerlijke chocolade. Met mooie reacties van onze bewoners zien wij weer het belang van onze stichting! Met dank aan iedereen die heeft meegewerkt!

De paas attentie aan onze bewonders

De paas attentie aan onze bewonders